Rüzgar Enerji Santrallerinde Analitik İzleme ve RBS Report

Rüzgar enerjisi izleme ve tahmin yazılımları
Rüzgar Enerjisi İzleme Yazılımları

Rüzgar enerjisi izleme ve tahmin yazılımı

Günümüz yenilenebilir enerji santrallerinde özellikle verilerin merkezileştirilerek türbinlerin verimliliği izlenmesi ve rüzgar enerjisi izleme ve tahmin yazılımları gerekli hale gelmiştir. Bu gereklilik rekabetçi piyasa, artan talep miktarı ve kaynakları optimum şekilde kullanmak amacıyla birlikte dahada önem kazanmıştır. Toplalan bu veriler ile geliştirilen analitik yazılımlar firmalar için bir gereklilik haline gelmektedir. Bu yazılım sistemlerini kullanmayan firmaların yatırımlarını yönlendirmesi, verimliliğini hesaplaması ve gelecekte hangi marka türbin veya yatırım ile devam edeceği gibi sorulara cevap veremeyecektir. Bu sorulara cevap veremeyen firmaların rekabet etmesi mümkün olamayacağından dolayı batma riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

Firmamızın geliştirmiş olduğu RBS Report ile birlikte bir çok sektörden fabrika verimliliğini %5 ile %21 arasında arttırmıştır. Bu veriler basit veriler gibi gözüksede aslında firmalara katkısını 100 milyon dolar civarı rakamlardır. 923 milyon dolar ciro yapan bir müşterimizin bizim kurduğumuz sistemden sonra %5 bir verimlilik artışı 46 milyon dolara denk gelmektedir. Yani siparişlerin yetiştirilmesi, makinelerin çalışması, operatörlerin çalışmasının %5 artışı bu rakama denk gelmektedir. Bu örneği Rüzgar Türbinleri üzerinde de vermek mümkündür. Bir holding ele alalım. Elinde çok fazla yatırım yaptığı türbinleri olsun. Size etiket değerleri satılan türbinlerin gerçekten verimlilikleri doğru mu? Yada bu saha koşullarında yıllara göre kazancınız? Gelecek sene ne kadar üretim yapabilirsiniz? Hangi türbin ne kadar duruyor? Neden duruyor? gibi gibi sorulara cevap veren bir sistem kurduğunuzda bu sistem istenilen ücretin kat be kat size geri dönüşünü yapacaktır. Yani para kazandıracaktır. Önemli olan sizin iyi bir ekip ile bu verileri değerlendirip gerekli çalışmaları yapmanız.

RSB Report ile daha verimli sistemler

Bu alanda RBS Report ve RBS Energy Pro yazılımıyla online rüzgar enerjisi izleme ve tahmin sistemleri kurmaktayız. Ayrıca Splunk ve Power BI ile birlikte türbinlerinizin veri analizini yapma imkanı doğmaktadır. Böylece raporlar, analizler, dashboardlar, yapay zeka algoritmaları tek bir havuz altında bulutta yönetilebilmektedir. Bu sistemin size getireceği en büyük avantaj verilerini tek bir merkezde ve çoklu yazılım sistemlerine entegre açık kaynak şekilde çalışmasıdır. Bu veriler ile farklı firmalar, departmanlar çeşitli uygulamalar geliştirebilir ve Endüstri 4.0’ın tüm alt yapısı kurulmuş olur.

RBS Report için tıklayınız.

Shah Deniz 2 offshore doğalgaz  kuyu analizi projemiz için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir