Cloud SCADA ve Endüstri 4.0 ile bize sundukları

Cloud Scada Yazılımları
Bulut SCADA Sistemleri

Cloud scada sistemleri

Temel anlamda cloud scada ismindende anlaşılacağı gibi cloud yapı üzerinde çalışan scada’lara verilen isimdir. Ama diğer scada’lardan farklılığı ise paylaşımlı olarak aslında scada yazılımını kullanmanızdan geçmektedir. Bunu söyle reel bir örnek ile anlatmak isterim. Şuan rüzgar enerjisi ve yenilenebilir enerji santrallerine yönelik çalışan bir IT firmasıyız. Yeni geliştirdiğimiz üründe firmaların izleme yapacakları arayüzleri paylaşımlı olarak kullanmalarını sağlıyoruz.

Bunu yaparken bulut sistemlerin verdiği avantajı kullanarak sistemi firmaya sanki kendi için yazılmış bir yazılım gibi gösteriyoruz. Aslında bu yazılım paylaşımlı bir yazılım olduğu için firma hem ucuza hemde etkin bir yazılım sistemine sahip oluyor. Bir güncelleme geldiğinde kendisine bu güncelleme uygulanıyor. Tabii ki burda firmaların sorusu veri güvenliği olacaktır. Bunun için üst seviye yazılım alt yapıları kullandığınızda bir bankadan farksız bir yapı oluşturabiliyorsunuz.

Cloud veri toplama

Aslında cloud scada mantığı çok farklı sistem üzerine kurgulanabilir. Bizim yaptığımız temel anlamda farklı projeleri aynı çatı altına toplayıp, ilgili proje arayüzlerini firmaya göre özelleştirmek. Böylece her kullanıcı aynı arayüzde ama farklı veri yapılarını kendisine özel şekilde görebilmelerini sağlamış bulunmaktayız. Aynı yapıyı RBS Report Data Logger ve Endüstriyel Raporlama yazılımımızda da yapabilmekteyiz. Böylece firma etkin monitoring, raporlamayı bulut üzerinden yapabilmektedir. Peki başka avantajı nedir bu cloud scada alt yapısının. Bir başka avantajı yapay zeka (Machine Learning) yazılımlarıyla verilerinizi entegre haline getirebilirsiniz. Bu verileri kullanacağınız ilgili platformun machine learning araçlarına yönlendirdiğinizde yapay zeka algoritmaları geliştirebilir ve sisteminin için predictive öngörüler yapabilirsiniz. Bu konular ülkemizde yeni olsa da bu konuda çalışan firmamız Türkiye’nin çok ilerisinde teknolojiler üretmekte ve Almanya gibi endüstride öncü ülkeleri takip etmektedir. Firmamız her iki yılda bir düzenlenen Wind Energy Hamburg fuarına katılmaktadır ve her geçen gün ürün ve yazılım platformunu Avrupa’nın bile önünde sistemleri geliştirmekte ve müşterilerine fiyat olarak avantajlı kalite olarakta Avrupa’nın önünde bir kaliteyle hizmetini sağlamaktadır. Bu alanda bir çok önemli holding kuruluşu müşterimiz olmuş ve ürünlerimizi bir adım öteye taşımak için partnerlik seviyemizi her geçen gün daha derinleştirmiş bulunmaktayız.

Daha detaylı teknik sunum için veri merkezileştirme sunumunu inceleyebilirsiniz.

Cloud veri toplama ve mobil yazılım uygulamaları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

MES sistemleri için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir