Ak-Tops Tekstil Üretimden Veri Toplama Sistemi

Üretimden veri toplamanın önemi var mı?

RBS Report Üretimden Veri Toplama Yazılımı
Üretimden Veri Toplama Yazılımı

Üretimden veri toplama önemli hale gelmesi ve ilerleyen teknolojiyle birlikte, fabrikalardaki üretim yönetimi kadar verimlilik de büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan tüm verilerin elde tutulmasıyla birlikte, uzun vadede ve kısa vadede tahmini üretim ve gelir tahminleri kolaylıkla yapılabilmektedir.

Ak-Tops üretimden veri toplama projesinde firmamız tarafından kurulan veri toplama sistemi ile 60 kadar makinenin operatör, enerji, çalışma, arıza analizleri yapılarak verimliliği ölçülmektedir. Böylece üretim kapasitesi arttırılması hedeflenmekte ve geçmiş bilgilerden makinelerin daha performanslı çalışması sağlanmaktadır. Bu şekilde Endüstri 4.0 ve IOT teknolojilerini üretim firmasında entegre edilebilmektedir. RBS Report yazılımıyla birlikte tüm bilgiler veritabanında tutulmakta ve bu bilgiler grafik ve tablo şeklinde görüntülenebilmektedir.

Üretimden veri toplama da RBS Report?

RBS Report yazılımı ile fabrikanızdaki üretimden veri toplayarak gerekli verimlilik analizlerini yapabilirsiniz. Örnek olarak bir pres makinesinin kaç kere pres bastığını, kaç saniye aralıklarla ürün ürettiğini veya kaç kere arıza ürettiği gibi bilgilerini veri tabanında uzun yıllar tutarak sistemlerinizin yıllar içinde verimliliklerini ölçebilirsiniz.

RBS Report yazılımının en büyük özelliği üretimden veri toplayarak kaydettiği verileri enerji analizörleri ve reçete bilgileriyle birlikte entegre ederek ürün enerji maliyetini hesaplamanızı sağlamaktadır. MS SQL Server yazılımı ile entegre çalışmasıyla birlikte web raporlamalar, ERP entegrasyonları ve özel geliştirilecek modüller ile tam bir dijital fabrikanın oluşması sağlanmaktadır.

RBS Report ile sistemlere uygun bakım yazılımları geliştirerek kestirimci bakımla verimlilik aynı zamanda arttırılabilmektedir. Böylece yedek parça takibi, bakım operasyonlarının yönetimi ve birçok bilgiye ulaşıp analizler bu yönde yapılabilmektedir. Üretim sektörüne yönelik uygulamalarımızla, verinizi daha etkin kullanarak bütün operasyonlarınızı yönetebilirsiniz.

Ayrıca bulut veritabanı üzerinde toplanan verilerle “Machine Learning” algoritmaları tasarlayarak istediğiniz yapay zeka uygulaması geliştirilebilmektedir. Bu verilerle tahminleme, kestirimci bakım ve gelecek vizyonlarınızı planlayabilirsiniz.

Sistemlerimizin cihaz seçimleri bilinen markalar arasından yapılmaktadır. Bu seçim, bazı firmalar için fiyat dezavantajı getirmiş gibi gözükse de gelecekte bakım ve teknoloji yenilikleri adaptasyonu, marka bağımsızlığı düşünüldüğünde firmalar avantaja geçmektedir. Firmamız diğer Türk markaları gibi müşterilerini kendi cihazlarına mahkum bırakmamaktadır. Yazılımlarımız marka bağımsız çalışabilir üst seviye, dünya devleri tarafından kullanılan ve uluslararası test merkezleri tarafından test edilmiş yazılımlardır. Firmamız bu kapsamda Türkiye’de ilk ve tek OPC Foundation‘a ürün sergilemesi yapan ve yazılımları test edilmiş üye kuruluştur.

Endüstri 4.0 ve MES yazılımları için yazımızı okuyabilirsiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir