Rüzgar Santrali Yönetim Yazılımı

Rüzgar Santrali Yönetim Yazılımı

Rüzgar santrallerinde rüzgar santrali yönetim yazılımı önemi çok büyüktür. Çünkü yapılan yatırımların geri dönüşlerini analiz etmek ve yeni yapılacak yatırımlara yol gösterme açısından veri toplama ve değerlendirme sistemleri önemlidir.

Bu amaçla firmamız bir çok santralde veri toplama ve izleme sistemi kurmuştur. Kurduğumuz sistemlerde türbinlerden aldığımız verileri değerlendirerek MS SQL Server veri tabanı altında tutmaktayız. Bu veriler Azure Bulut platformu üzerinde olabildiği gibi firmanın kendi içinde bize tahsis ettiği bir sistemde olabilir. RBS Report yazılımıyla toplanan bu veriler istenildiği takdirde excel dashboardlara çıkacak şekilde ayarları yapılabilmektedir. Ayrıca kullanıcılar bağımsız şekilde biz bu raporların çıktılarını kendileri düzenleyebilmektedir.

Toplanan bu veriler sonrasında değerlendirilmek için ayrıca big data sistemine aktarılmaktadır. Bu amaçla kullandığımız RBS Report Big Data yazılımı hem müşterilerimizin kendi dashboardlarını oluşturmasında hemde big data üzerinde trend vb. analizleri yapmasında yardımcı olmaktadır. Sistem bulut üzerinde kurgulandığı gibi müşterinin bilgisayar sisteminede kurulması mümkündür.

RBS Report Splunk Wind Farm Management Software Rüzgar Santrali Yönetim Yazılımı
Rüzgar Santrali Yönetim Yazılımı

 

İstenilen bütün analizler tüm türbinler üzerinde yapılabilmektedir. Ve istenilen tüm dashboardlar hem firmaya verilen eğitimler ile hemde bizim tarafımızdan yapılabilmektedir.

Rüzgar Santrali Yönetim Yazılımı
Günlük Türbin Üretim Raporu

Bu toplanan veriler ile python ile machine learning modelleri geliştirilebileceğiniz gibi ayrıca RBS Report Big Data Sisteminin kendi machine learning araçları ile birlikte tahmin modelleri geliştirmeniz mümkündür. Firmamız ayıca online izleme yazılımları ile bu verileri tüm platformlardan canlı izlemenizi sağlamaktadır. Bu yazılım ile istenilen tüm veriler canlı olarak bulut sistemler üzerinden size sağlanmaktadır.

Wind Turbine Monitoring Software
Rüzgar Santrali Yönetim Yazılımı

Bu sistemdeki asıl amacımız tümüyle sistemlerin tek merkezden insansız yönetilmesi amaçlanmaktadır. Ve verileri analiz ederek sistemlerin verilerden daha çok para kazanması ve sistem duruşlarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Böylece firmaların karlılıkları artacak ve yatırımlarını ona göre değerlendirmeleri sağlanacaktır.

RBS Report Nedir?

RBS Report, temel anlamda bir raporlama yazılımıdır. Endüstriyel Excel® ve Trend raporlama programı olarakta adlandırdığımız bu yazılım ile WINCC® ve diğer SCADA paketlerinin yapamadığı Excel® raporlarınızı kendiniz tasarlayarak oluşturabilirsiniz. Burdaki en önemli konu bağımsız tasarımları kendiniz yapabilirsiniz. Raporlama sistemi temel olarak bir OPC Client uygulaması olarak herhangi bir OPC Server’a bağlanıp tag değerlerini MS SQL Server® üzerinde kaydetmektedir. Endüstride ve dünyada en çok kullanılan Excel® yazılımını kullanarak kullanıcıya etkin raporlama imkanı vermektedir.

Güriş Enerji merkezi izleme projesi için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir