Termik Santrallerde Bulut Tabanlı Enerji Yönetimi

Termik Santrallerde Bulut Tabanlı Enerji Yönetimi

Enerji tesislerinde veri toplama ve bu veriyi analiz etme gün geçtikçe önemi artan bir konu haline gelmiştir. Son dönemdeki gelişmelerle bu veriler bulut tabanlı enerji yönetimi sistemi ile daha kolay uygulanabilir hale gelmiştir. Bu yönde bir çok firma sistemlerinin takibini ve raporlarını santraldeki ünite bazında bulut yazılımlar üstünde tutmaktadır. Böylece sistemlerin daha verimli halde çalışması amaçlanmaktadır.

Firmamız bu amaçla geliştirdiği sistemlerde bulut üzerinden toplanan SCADA verilerini SQL Server veri tabanında tutmaktadır. RBS Report yazılımı entegrasyonu ile hem bulut hemde lokal ağdan bu verilere erişebilir ve bulut üzerinde konumlanmış bir SCADA arayüzü ile sistemlerinizi canlı izleme şansına erişebilirsiniz.

Bulut tabanlı enerji yönetimi sisteminin en büyük avantajı düşük maliyette etkin bir sistem kurmanın yanısıra size sistemlerinizi 7/24 dünyanın her yerinden analiz etme imkanı sunmasıdır. Yöneticinize sunacağınız raporlar veya sistemsel arıza analizlerini evinizden dahi yaparak gerekli işlerinizi halledebilir hale gelebilirsiniz. Ayrıca bu verileri finansal verilerle eşleştirerek daha etkin bir yönetimi sağlama imkanıda mevcut.

Daha detaylı bilgi için enerji veri toplama sistemleri.

OPC Data Logger RBS Report

RBS Report Nedir?

RBS Report® yazılımı ile tesisinizdeki elektrik, doğalgaz, su, buhar, vb. tüm enerji harcayan sistemler üzerinden bilgi alabilir ve kayıt altında tutabilirsiniz. Mbus, modbus, hart gibi enerji sektöründe çok kullanılan protokoller ile haberleşme özelliğine sahip sistemlerimiz ve yazılımlarımız ile marka bağımsız ölçümleme, raporlama ve faturalama yapabilirsiniz. Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik çalışmalarımız ile istediğiniz izleme ve raporlama sistemini kurmaktayız. Güneş, Jeotermal, Termik, Biyogaz, Kojenerasyon vb. tüm enerji üretim sistemlerine yönelik enerji veri toplama ve raporlama sistemleri kurmaktayız.

Ayrıca firmamız büyük sulama projelerinde faturalama, fabrikalara yönelik kendi içlerinde faturalama sistemi kurmaktadır. Tüm sistemlerimiz RBS Report® temelinde, üstüne modüller geliştirilerek sağlanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir