GÜRİŞ ENERJİ VERİ MERKEZİLEŞTİRME VE İZLEME PROJESİ

Merkezi izleme sistemi

Robosoft merkezi izleme sistemi Güriş rüzgar enerjisi izleme yazılımı

Günümüzde enerji kaynaklarının değerlendirilmesi adına, “Yenilenebilir Enerji” büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin konumu, iklim ve yerleşim anlamında, rüzgar enerjisinden  yararlanabilmek  oldukça elverişlidir. Bu konuda  amacımız, çalıştığımız firmaların üretim ve verimlilik yönetiminin, bilişim sistemleriyle entegre olarak bilgilere daha kolay erişebilmesini sağlamaktır. Firmamız rüzgar enerjisi alanında merkezi izleme sistemi ile Nordex, Vestas, Alstom, Siemens gibi rüzgar türbinleriyle haberleşmiş ve  türbinlerin verimliliklerini, üretimlerini ölçümlemiştir.

Güriş Rüzgar Enerjisi sisteminde yaptığımız projede, bütün santrallerin verileri tek bir merkezde ve harita üzerinde görüntülenecek şekilde toplanıp, web ve mobil uygulamayla oluşturulmuş, kullanıma açılmıştır.

Bu sistemde SCADA’dan alınan bilgiler kendi oluşturduğumuz RBS Report yazılımıyla SQL Server veritabanında tutulmakta ve detaylı analizlerin sağlanması için merkezileştirilmesi sağlanmaktadır.

CEO ve yöneticiler, anlık üretim bilgilerini görüntüleyebilmek, verimlilik ve ileriye dönük üretim planlarını yapabilmek adına, bulut üzerinden çalışan mobil ve web uygulamasıyla, dashboardlardan faydalanabilmektedirler.

Uygulamayı spesifik olarak ele alırsak basit bir işleyişe sahiptir, çok elverişli ve rahat bir kullanım içermektedir. Uygulamayla birlikte günlük trendleri rahatlıkla görebilmek mümkündür. Trend analizlerinde grafikleri oluşturabilmek ve üretim analizlerini yapabilmek adına, veriler sistemden alınır ve grafik şeklinde uygulama olarak görüntülenebilir.

Tek bir monitör üzerinden santrallerde SCADA’lardan, her türbinden alınması gereken;  Aktif Enerji, Reaktif Enerji, Güç, Rüzgar Hızı, Rüzgar Yönü, Ortam Sıcaklığı, Türbin Status, Arıza, Alarm, vb. gibi veriler dashboardlar aracılığıyla “Robosoft Enerji İzleme Sistemi”yle görüntülenebilmektedir. Böylece rüzgar türbinlerinin detaylı tüm verileri internet üzerinden canlı olarak izlenebilmektedir.

RBS Report ve Rüzgar Enerjisi

RBS Report yazılımı ile güneş ve rüzgar enerjisi üretimlerinin verimlilik analizlerini yapabilirsiniz. Her türlü sistemle haberleşebilme özelliğine sahip yazılımlarımız ile türbin bazında üretim, sıcaklık, arıza, hız vb. tüm bilgiler kayıt altında tutulur. Böylece türbinlerinizin ne kadar verimli çalıştığını ölçümler, firmanızın ona göre yatırımları ve bakımları yönlendirmesini sağlarsınız. Firmamız bu alanda Nordex, Vestas, Alstom, SIEMENS gibi rüzgar türbinleriyle haberleşmiş ve verimliliklerini ölçümlemiştir. Güneş alanında ise tüm inverter sistemler ile haberleşebilmekte ve merkezi olarak izlemesini yapabilmektedir.

Shah Deniz 2 uygulaması için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir