Kepware opc server, RBS Report ve yapay zeka algoritmaları

Kepware opc server ve RBS Report
Kepware OPC Server ve RBS Report

Kepware opc Server nedir ne işe yarar?

Kepware opc server yazılımının önemi, endüstri’de bir çok uygulamada karşılaştığımız verinin merkezileştirilmesi olmaması ile karşımıza çıkmaktadır. Aslında firmaları en basit aradığımızda, raporlama sisteminiz var mı dediğimizde evet cevabı almaktayız. Aslında SCADA’nın verdiği csv dosyasına firmalar ve çalışanlar rapor demektedir. Rapor bu değildir. Rapor belirli kriterleri sorguladığınız, size kuş bakışı sistemin özet bilgilerini geçen formatlara verilen isimdir. csv formatındaki çıktılar ingilizcede raw data denilmektedir. Rapor denilmemektedir.

Peki toplanan bu veriler SCADA alt yapısı altında bir veritabanında atıl dururken firmalar ne yapmaktadır. Tabii ki hiç. Türkiye’de karşılaştığımız zaten SCADA altında toplanan veriler gizli veritabanı altında saklanmaktadır. Bu veriler ile bir yazılımcının bu veriler ile bir uygulama geliştirmesi imkansızdır. Şifrelenmiş verileri alabilmeniz için ayrıca lisans ücretleri ödeyecek ve araya apiler yazıp bu verileri oracle, sap veya ms sql server altına yazmanız gerekecektir.

Kepware opc server ve RBS Report

Kepware opc server ve RBS Report yazılımları bu verileri raporlamanıza, bulut sistemlere göndermenize, trend olarak analiz etmenize ve gerekirse machine learning uygulamaları geliştirmenize yardımcı olmaktadır. Yapay zeka algoritmaları için veriye ihtiyacınız vardır. Bu veri ile bir öngörü yapar bir tahminde bulunursunuz. Örnek olarak bir makine yarın şu kadar ürün üretir ise bu kadar fire verebilir ve ortalama şu kadar enerji harcar diyebilirsiniz.

Bu vizyona sahip olmak ayrı bir konu, ülkenin eğitim seviyesi, patronların vizyon sahibi olmaması gibi konular ile böyle sistemlere daha yol var maalesef.

Almanya’da en ufak fuarda bile insanlarla yaptığımız konuşmada ellerinde 10 yıllık verinin olduğunu ve bu veriyi işlemekte artık zorlandıklarını iletmişlerdi. Türkiye’deki fuarlarda maalesef böyle muhabbet ettiğimiz bir yetkili olmadı. Bu içler acısı bir durum maalesef. Ama zamanla ekonomik krizler, paranın zor kazanılması ile birlikte rekabetçi ortam sistemlerini en iyi şekilde kullanmak isteyen firmaları doğuracaktır.

Nasıl satın alırız?

Robosoft, raporlama ve SCADA ürünlerinde üstün teknolojiye sahip kepware opc server ürünlerini satmaktadır ve kullanmaktadır. Ürünlerimiz kepware opc server ürünleri ile tam entegrasyonlu çalışmaktadır. Satış bilgileri için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Referansınız var mı?

Wincc de raporlama yazımız için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir