SANKO ENERJİ Veri Toplama Projesi

Kepware OPC Server
Hidroelektrik Enerji Santrali İzleme Sistemleri

Şirketimizin yaklaşık 2 senedir yürüttüğü enerji veri toplama projesinde, Sanko Enerji bünyesindeki 8 adet enerji üretim tesisinin önemli bilgilerinin merkeze toplanması sağlanmaktadır. Hidro Elektrik santrallerin ve Rüzgar Enerji santrallerinin arıza, duruş, üretim ve tüketim bilgileri bir merkezde toplanarak tesislerin kayıplarının minimuma indirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sistemlerde Kepware OPC Server, RBS Report® yazılımı kullanılarak veriler, database sistemine aktarılmıştır. İstenirse bu sistemler üzerinden alınan verilerle birlikte, uzaktan izleme hizmeti de şirketimiz tarafından sağlanmaktadır.

Enerji sistemleri baz alındığında, enerji sistemlerinin üretimi kadar verimlilik analizleri de bir o kadar önem arz etmektedir. Bundan dolayı, enerji sistemlerinin üretim analizlerini veri olarak görmek bir zorunluluk olmaktadır.

Kepware OPC ve RBS Report ile her şey daha kolay

RBS Report® yazılımıyla birlikte,  Hidro Elektrik, Rüzgar Enerjisi Santrali gibi yenilenebilir enerji sistemlerinizin, ünitelerinizin üretim ve verimlilik raporlamalarını yapabilirsiniz. Her türlü sistemle ( Kepware OPC Server, Matrikon OPC Server, vb. ) haberleşebilme özelliğine sahip yazılımlarımız ile ünite bazında üretim, sıcaklık, arıza, trip vb. tüm bilgiler kayıt altında tutulur. Böylece ünitelerinizin ne kadar verimli çalıştığını ölçümler, firmanızın ona göre yatırımları ve bakımları yönlendirmesini sağlarsınız. Örneğin, Kepware OPC Server ’lardan aldığınız verileri, RBS Report yazılımıyla alarak database sisteminize verileri aktarabilir ve verilerinizi analiz edebilirsiniz. Bunlara uygun rapor formatlarıyla raporlarınızı oluşturabilir, verimlilik sonuçlarınızı ve sistemlerinizle ilgili  ileriye dönük tahminlemelerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca, size özel geliştireceğimiz iOS, Android ve mobil SCADA uygulamalarıyla  tesislerinizin üretimlerini dünyanın her yerinden takip edebilirsiniz. Firmamız enerji sektöründe IOT, Big Data, tahminleme sistemleri üzerine çalışmakta ve Endüstri 4.0 çözümleri üretmektedir. Bu çözümlerle birlikte, teknolojiye uyum sağlamış adapte sistemler ve şirket bünyesinde değerlendirilebilen sonuçlara, tahmini sistem yapılarına ulaşılmaktadır.

Sistemlerimizin cihaz seçimleri, bilinen markalar arasından yapılmaktadır. Bu seçimle birlikte, bazı firmalar için fiyat dezavantajı oluşmuş gibi gözükse de, gelecekte bakım ve teknoloji yenilikleri adaptasyonu, marka bağımsızlığı düşünüldüğünde firmalar avantaja geçmektedir. Firmamız, diğer Türk markaları gibi müşterilerini kendi cihazlarına mahkum bırakmamaktadır. Yazılımlarımız marka bağımsız çalışabilir üst seviye, dünya devleri tarafından kullanılan ve uluslararası test merkezleri tarafından test edilmiş yazılımlardır. Firmamız bu kapsamda, Türkiye’de ilk OPC Foundation®’a ürün sergilemesi yapan üye kuruluştur. Kullandığımız OPC Server arasında Kepware OPC Server markası efektif olarak kullanılmaktadır.

Cloud SCADA uygulamaları için tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir