Shah Deniz 2 Projesi Veri Toplama ve Trend Yazılımı

Shah Deniz 2 Projesi Veri Toplama
Shah Deniz 2 Projesi

Shah Deniz 2 Projesi ve RBS Report

Shah Deniz 2 projesinde firmamız Schlumberger ve Emerson firmalarına geliştirmiş olduğu test yazılım sistemi ile BP şirketinin Azerbaycan’daki Shah Deniz Projesi’nde kuyuların ön analizlerinin yapılmasını sağlamaktadır. Böylece analizi yapılan petrol veya doğalgaz kuyusu için daha derine inilmesi için kuyu analizleri RBS Report yazılım ve raporlama sisteminden çıkmaktadır. Milyonlarca veri üzerinde çalışan yazılımlarımız ile sistemin saniyelik veri kaydı ve trend analizleri yapılmaktadır.

Yazılım alt yapısında RBS Report yazılımı data logger yazılımı kullanılmıştır. Bu yazılımın en büyük özelliği muadillerine göre saniyelik veri kayıt tutmasındaki güvenilirlik ön plana geçmiştir. Bir çok firmanın yazılımı test edilmiş bir dakika içindeki kayıt sayısında sıkıntılar yaşandığı saptanmıştır. RBS Report ve Kepware OPC server yazılımı ile toplanan veriler ile firmamız isteğe uygun bir trend analiz yazılımı geliştirmiştir.

Yüksek performans göz önüne alınarak geliştirilen bu yazılımda öncelik performans ile trendlerin 3 aylık bir periyotta bile hızlıca rapor çıkartabilmesinin sağlanmasıdır.

Shah Deniz projesinde kurulan bu yazılım ile firmamız offshore alanda ve petro kimyada dev iki firmanın isteğine uygun yazılımı geliştirmiştir. Emerson ve Schlumberger firmasının tüm isteklerini karşılamış ve projeyi başarılı şekilde teslim etmiştir. Shah Deniz 2 projesi BP’nin BAKÜ den Avrupaya akacak doğal gaz boru hattının BAKÜ tarafındaki ismidir. Toplam proje maliyeti 40 milyar dolar civarında olup firmamızın yazılımları ile test edilen kuyulardan çıkan doğal gaz Avrupa’ya akacaktır.

Üretimden veri toplama için tıklayınız.

Neden RBS Report?

Firmamızın RBS Report ile testlerinde diğer data logger programlarına göre avantajları ön plana çıktmıştır. Saniyelik veri kayıt operasyonunda veri kaybı oranı 1000 de bir düzeyindedir. Çok önemli olan kuyu delme operasyonunda böyle bir rakam çok önemlidir.

Neden Kepware?

Firmamız raporlama ve SCADA ürünlerinde üstün teknolojiye sahip Kepware ürünlerini satmaktadır ve kullanmaktadır. Ürünlerimiz Kepware OPC Server ürünleri ile tam entegrasyonlu çalışmaktadır. Kepware bir çok OPC yazılımına göre stabil ve kolay kullanımlığı sayesinde firmalara etkin veri toplama için gereken platformu sağlamaktadır. Daha detaylı uygulamalar için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir